Пошук

Фізичні особи зобов’язані повідомляти контролюючі органи про зміну даних,- звертають увагу у Любомльській державній податковій інспекції ГУ ДПС у Волинській області

Дата: 28.12.2021 15:16
Кількість переглядів: 132

 «У випадку зміни даних, зокрема місця проживання (податкової адреси), прізвища, імені, по батькові необхідно у місячний термін з дня настання таких змін звернутись до податкової інспекції для внесення відповідних змін до Облікової картки фізичної особи- платника податків або Повідомлення (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відмітку у паспорті).  Для цього необхідно подати заяву за формою    5ДР або заяву за формою № 5ДРП»

Фізичні особи подають зазначені заяви особисто або через представника до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), а у разі зміни місця проживання - до контролюючого органу за новим місцем проживання. Фізичні особи, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, подають зазначені заяви особисто або через представника до будь-якого контролюючого органу.

Для заповнення заяв за ф. № 5ДР та № 5ДРП використовуються дані паспорта та інших документів, які підтверджують зміни таких даних.

Якщо в паспорті відсутня інформація про реєстрацію місця проживання/перебування особи або така інформація внесена до безконтактного електронного носія – необхідно предявити документ (довідку) про реєстрацію місця проживання/перебування.

«Якщо фізична особа подала заяви за вказаними формами, то фахівці податкової служби вносять зміни до облікових даних платника податків та виготовляють реєстраційний номер облікової картки платника податків до 3-х робочих днів – у разі звернення до податкового органу за місцем проживання або ж до 5-ти робочих днів – у разі звернення до будь-якого податкового органу».

Водночас у Любомльська ДПІ нагадують, що внести зміни до облікових даних також можна за допомогою Електронного кабінету за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua/

Довідково: вимога щодо внесення змін про облікові дані фізичних осіб шляхом подання відповідних заяв міститься у Податковому кодексі  України та визначаються Положенням про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб- платників податків, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 №822, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 25.10.2017 за №1306/31174


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь