Пошук

Молодіжній раді Рівненської громади – бути!

Дата: 26.03.2019 11:48
Кількість переглядів: 909

   Молодь Рівненської громади вперше зібралась у лютому 2019 року та ініціювала створення молодіжного консультативно-дорадчого органу місцевого рівня  - Молодіжної ради при сільській раді і запланувала 22 березня провести загальні збори для підготовки та проведення виборів керівного складу цієї організації. До складу ради можуть входити громадяни України віком від 14 до 35років. Ініціативна група розпочала прийом заяв, яких надійшло 21.

   Молодіжна рада при Рівненській сільській раді створюється для успішної реалізації такої форми виховання молоді як об’єднання спільних зусиль учнів, вчителів-наставників, шкільної адміністрації, органів місцевого самоврядування, громадськості спрямованих на вирішення конкретних питань життя громади. Це і відстоювання інтересів місцевої молоді, залучення до активного обговорення місцевих проблем, налагодження зворотного зв’язку між громадою та органом місцевого самоврядування, молодіжний моніторинг діяльності сільської ради, випуск молодіжного вісника місцевої громади та ведення інтернет на сайті громади «Молодь інформує», тощо.

   22 березня відбулись загальні збори по створенню Молодіжної ради Рівненської ОТГ, на які прибуло 18 осіб. Шляхом голосування  було обрано її керівний склад у кількості п’яти чоловік: головою Молодіжної ради обрано Станіслава Смолярчука (психолог Забузького ліцею), заступником - Дмитра Морозюка (вчитель Гущанського ліцею), секретарем - Людмилу Максимук (вчитель Рівненського ліцею), Валентина Синчука (вчитель Столинсько-Смолярської гімназії), Миколу Чирука (вчитель  Полапівського ліцею).

   З вступним словом виступила заступник сільського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олена Пасаман та Дмитро Маляс, завідувач сектором молоді та спорту, які ознайомили з Положенням та функціями цього дорадчого органу місцевого самоврядування. Члени молодіжної ради внесли багато пропозицій щодо організації дозвілля молоді, їх хвилювало забезпечення інвентарем та обладнанням гуртків за інтересами. Було прохання до сільської ради вивчити питання залучення хореографа для проведення танцювальних гуртків в кожному навчальному закладі громади.

   Молодь цікавило питання відкриття додаткових гуртків в навчальних закладах та закладах культури, зокрема хореографічних, музичних, художніх, поетичних, туристичних, спортивних, тощо.

   Обговорювали перспективи участі молоді у підготовці міні-проектів по облаштуванню рекреаційних зон біля водойм та ставків старостинських округів громади. Звучали пропозиції по облаштуванню Обелісків Слави на місцях та долучення молоді до участі в конкурсі на проект меморіалу «Борцям за незалежність України» та ін.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь