Пошук

Ой на Івана, та й на Купала…

Дата: 07.07.2021 13:00
Кількість переглядів: 1360

  Цьогорічні купальські дійства на теренах Рівненської громади традиційно відбулись на березі Гущанського озера. Захід проходив в рамках міжнародного Проекту "Польсько-українське співробітництво для розвитку туризму та збереження культурної спадщини на території, охопленій торговою маркою Живописний Схід", який фінансується за кошти Європейського Союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

  Офіційна частина свята розпочалася із виступу сільського голови Юрія Фініковського, який привітав всіх зі святом та побажав гостям заходу щастя, міцного здоров’я, родинного тепла, гарного настрою та чудового відпочинку на святі Івана Купала. Вітальні слова супроводжувалися врученням подяк колективам та працівникам культури за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток культури та збереження традицій, активну участь у підготовці і проведенні святкових заходів та з нагоди свята Івана Купала.

   Далі розпочалися музичні вітання від колективів та аматорів сцени, які створювали колоритну атмосферу свята.

  Святкове дійство продовжилося купальськими конкурсами, де обиралися красуні – русалоньки. Цього року переможцем конкурсу «Русалонька-2021» стала Анна Водько із Полап. Учасникам та призерам було вручено грошові сертифікати.

  Також напередодні свята було оголошено онлайн конкурс «Купальський віночок- 2021», який є одним із символів купальського дійства. Заздалегідь дівчатка назбирали пахучих трав, квітів, сплели віночки та опублікували фото у Фейсбуці. За оцінками журі переможцем конкурсу стала Інна Алексєєнко із Рівного,  за що отримала сертифікат на суму 500 грн.

  Присутні мали змогу почути цікаві розповіді про традиції та звичаї цього свята, помилуватись природою, гарною музикою та запальними танцями у виконанні колективу «Орхідея» із Полап.

   Народне гуляння продовжилося розпалюванням купальського вогнища та запальною дискотекою в ритмах купальської ночі.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь