Обговорили напрямки підтримки сільського господарства з державного, обласного та місцевого бюджетів

Дата: 01.02.2021 17:49
Кількість переглядів: 629

Фото без опису  На за прошення сільського голови Юрія Фініковського у п’ятницю, 29 січня, у Рівненській сільській раді відбулась робоча зустріч із заступником директора департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрієм Юрченком. Участь у заході взяли жителі Рівненської ТГ, керівники фермерських господарств, власники ОСГ.

  Юрій Юрченко зазначив, що у 2020 році аграрії Волині отримали з державного бюджету понад 127 млн грн за 17 напрямками підтримки. У 2021 році з державного бюджету передбачається надання спеціальної дотації за утримання корів фермерському господарству, у власності якого перебуває від 5 до 50 корів, ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства, у розмірі 5 тис грн на 1 корову. Підтримка новоствореним господарствам – бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь – 5 тис грн/га, компенсація протягом 10 років мінімального страхового внеску ЄСВ у розмірі від 0,9 до 0,1 включно за умови сплати решти внеску головою СФГ та ряд інших програм. В області впроваджується проєкт за сприяння компанії Укрмілкінвест «Створення сімейних молочних ферм», уже створено 9 таких міні-ферм.Фото без опису

  Сільський голова Юрій Фініковський зазначив, що органи місцевої влади повинні сприяти розвитку одноосібних селянських господарств, передбачати кошти на місцеві  та регіональні програми підтримки сільгоспвиробників та забезпечувати виділення дотацій з бюджетів вищих рівнів та співфінансування. Проінформував присутніх про Програму підтримки особистих селянських господарств та розвитку АПК у Рівненській  сільській раді на 2021-2022 роки. Він повідомив, що згідно Програми у 2020 році надано дотацію власникам ОСГ, які утримують 2-х корів – 2 500 грн; утримують 3-х і більше корів – 1 500 грн; за утримання бджолосімей – 10 000 грн; частково відшкодовано вартість штучного осіменіння – 65 800 грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь