Пошук

Здійснили об’їзд ФАПів

Дата: 03.04.2019 17:45
Кількість переглядів: 854

    2 квітня Рівненський сільський голова Володимир Крижук, заступник Олена Пасаман спільно з директором КНП «Центр ПМД Любомльської районної ради» Тетяною Васенько і головною медичною сестрою Уляною Харченко здійснили об’їзд  ФАПів, розташованих на територіях Гущанського, Забузького та Столинсько-Смолярського старостинських округів.

     Відповідно до  сільської Програми підтримки медичних закладів практично у кожному з них  у 2018 році було проведено частковий ремонт приміщень. А це: заміна вікон у кількох кабінетах, перемуровування грубок та заміна дверей і підлоги в окремих із них з метою забезпечення комфортних умов працівникам та жителям громади, які звертаються за допомогою.

 

 

 

      Звичайно, об’єм виконаних робіт ще недостатній, на часі – косметичні внутрішні ремонти,  фарбування фасадів закладів і навіть перекриття окремих з них, тощо.

      На сьогоднішній день продовжуються ремонтні роботи по Столинсько-Смолярському і Полапівському ФАПах, де буде проведено заміну дверей, сантехнічного обладнання та облаштування кабінетів для стоматологів, які обслуговуватимуть жителів громади. На даний час  вже функціонує три стоматологічних кабінети за кошти бюджету ОТГ у селах Рівне, Гуща та Забужжя згідно Програми профілактики та лікування стоматологічних захворювань у дітей та окремих категорій дорослого населення Рівненської сільської ради на 2018-2019 роки. Виконання заходів даної Програми дасть змогу забезпечити лікування стоматологічних захворювань жителів у всіх п’яти старостинських округах, що входять у Рівненську ОТГ.

         Потребує кращого забезпечення матеріальна база, але найголовніша проблема – забезпечення ФАПів медичним персоналом, адже Забузька та Гущанська амбулаторії чекають на сімейних лікарів. Рівненська сільська рада виділила значні кошти на облаштування просторої службової квартири для лікарів у Забузькій амбулаторії та ремонтується трьохкімнатне службове житло у приміщенні Територіального центру, де розташована Гущанська амбулаторія.

       Працівники КНП узгодили з працівниками ФАПів потребу в матеріалах для продовження косметичних ремонтів закладів та підготовки спільно із амбулаторіями узгодженого графіка прийому жителів громади лікарями та фельдшерами, в тому числі і в тих населених пунктах, де відсутні медичні працівники.

       У 2019 році не передбачено закриття жодного ФАПу на території громади, а виділено кошти на заробітну плату з нарахуваннями працівникам амбулаторій і фельдшерсько-акушерських пунктів   у сумі 644 тис. грн. з метою підвищення доступності та якості медичного обслуговування і врахування потреб населення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь