Міжнародна зустріч представників бузьких голєндрів відбулася на теренах Рівнеської ОТГ

Дата: 13.08.2018 10:10
Кількість переглядів: 648

Фото без опису       Ініціатором зустрічі виступив заступник голови товариства бузьких голєндрів у Німеччині добродій Карл – Хайнц Хюнебург, який неодноразово відвідує свою історичну маленьку батьківщину. Вперше для зустрічі прибули представники домачевських голєндрів з Білорусі, нині мешканці Мінської області Гертруда та Олександр Шведи (мама і син). Традиційно проводили зустріч доцент Луцького національного технічного університету, кандидат історичних наук Михайло Костюк та луцький германіст і професійний перекладач Олександр Міщук.  Допомагав в  організації та проведенні заходу нащадок голєндрів, місцевий житель Леонід Попко.

         Гості відвідали місцевість, де було розміщено поселення – колонія Замостичі , вклонились могилам предків, які ще збереглись та пам’ятному знаку, спорудженому в честь 500-ліття

         Реформації та 400-ліття перших поселень бузьких голєндрів. Завідувач бібліотекою Галина Сюмак провела екскурсію до етнографічного музею «Оберіг». Цікавою була розповідь – дослідження про сибірських голєндрів із Піхтінська та спогади про перший візит до Рівного двадцять років тому Михайла Костюка. Гості із Білорусі поділились своїми враженнями і виявили бажання для подальшої співпраці. Карл – Хайнц Хюнебург озвучив плани на майбутнє з приводу відзначення 160-річчя колонії Замостичі (2020р.)  та 200-річчя поселення Забузькі Голєндри (2024р.)

        Не обійшлося і без традиційної чашки кави та української пісні під супровід гітари в умілих руках Михайла Костюка.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь